Sfaturi Utile

Dacă eşti mereu pe drum şi îţi place să călătoreşti, cu siguranţă ştii deja că într-o valiza, cu cât aranjezi lucrurile mai ordonat, cu atât creezi mai mult spaţiu. Singură condiţie este să nu aglomerezi valiza inutil atunci când îţi faci bagajul.

Pentru că în viitor să puneţi lucrurile în valiza într-o ordine firească, fără a le înghesui, noi va oferim cele mai cunoscute metode de împachetare, iar dvs. alegeţi metodă potrivită.

Înainte de a face bagajul, ţineţi cont de următoarele aspecte:

1 Luaţi în considerare sezonul în care călătoriţi. Dacă pleci în anotimpul cald în vacanţă sau într-o călătorie business, hainele de vara sunt mai uşoare şi ocupă mai puţin spaţiu decât cele de iarnă. Împachetează strictul necesar, având în vedere şi condiţiile meteorologice.

2 Faceţi o lista cu articolele de îmbrăcăminte necesare pentru călătorie. Nu uită de medicamente, mai ales dacă în călătorie merge şi vreun copil.

3Tăiaţi de pe lista tot ce este inutil, cum ar fi:

- veselă de unică folosinţă, mai ales dacă ai de gând să iei masă la restaurant.

- îmbrăcămintea la patru ace, dacă nu este obligatorie, trebuie ştearsă de pe lista.

- de asemenea, pentru cei care îşi rezervă loc de cazare la hotel, prosoapele de baie, hârtia igienică şi săpunul pot fisi ele tăiete de pe lista.

4 Împachetaţi haine fabricate din material neşifonabil şi aşezaţi-le frumos în valiza.

5 Folosiţi o valiza extensibilă pentru a beneficia de mai mult spaţiu.

6 Calculaţi numărul de zile petrecut în deplasare cu numărul de schimburi de haine utile pe toată perioada şederii. Pentru o vacanţă de cinci zile, este inutil să împachetezi şapte schimburi de îmbrăcăminte. Limitează-te la o ţinută lejeră, fie că vizitezi un oraş, mergi la mare, la munte sau vizitezi un parc de distracţii. La acest schimb de haine adaugă ceva elegant, pentru momentele petrecute într-o locaţie selecta, cum ar fi un restaurant.

În caz că bugetul ţi-o permite, cumpără o ţinută vestimentară dintr-un magazin local, drept amintire pentru revenirea acasă.

Acestea fiind spuse, împachetează lucrurile trecute pe lista în valiza de călătorie, folosind una dintre următoarele tehnici:

a. Rulatul hainelor. Că să ocupe mai puţin spaţiu, poţi rula fiecare haina de jos în sus, până acestea iau formă unui cilindru. Ai grijă să pui în valiza lucruri care se asortează.

b.Tehnică militară. Aşezaţi hainele pe categorii, în aşa fel încât să puneţi pe un rând cămăşile, pe unul pantalonii s.a.m.d. Această tehnică necesită împăturirea hainelor până se obţine o fâşie subţire după care ea se rulează.

Pentru economisirea spaţiului din geamantan, puteţi recurge la pungile speciale în care intră mai multe articole vestimentare. Dezavantajul constă în acela că în ciuda spaţiului economic, hainele se sifonează.

Dacă aţi optat pentru ultima tehnică amintită, când ajungeţi la destinaţie, luaţi hainele şifonate şi aşezaţi-le pe umeraşe în baie deoarece aburii le scapă de cute.

Alte ponturi care facilitează împachetarea hainelor sunt şi următoarele:

- Puneţi lucrurile mai voluminoase la baza valizei şi continuaţi cu cele mai uşoare. Ordinea logică de împachetare a hainelor este următoare: jachetă, cămaşă, tricou, pantaloni, pullover, pantaloni scurţi.

Ordinea împachetării lucrurilor în valiza ia sfârşit cu adăugarea într-o pungă separată a produselor de îngrijire personală, alături de încărcătorul de telefon.

- Rucsac sau geantă? Evitaţi rucsacul atunci când mergeţi la mare şi optaţi pentru o geantă de voiaj în schimb pentru că geantă este cel mai practic mod de împachetare a hainelor. În caz că urcaţi pe munte cu rucsacul în spate, puneţi în el doar utilităţile necesare pentru excursie.

- Lenjerie şi încălţăminte. Pentru a economisi spaţiu în valiza, puneţi în perechile de încălţăminte perechile de şosete potrivite. În ceea ce priveşte lenjeria de corp, această ocupă puţin spaţiu, de aceea o puteţi furişă într-unul din buzunarele interioare ale valizei.

Felul în care împachetezi hainele te poate ajută să salvezi spaţiu pentru a intră şi alte lucruri în valiza într-un mod aranjat şi organizat. Singură problema care poate să apară sunt cutele care provin din timpul împachetării.

#Cluj#Chisinau#localsmd#Moldova#Romania#lifeStyle#RepublicaModldova#Centru#Iasi#Student

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md