Iași: Podgorii. Top Crame Iași.

Crama Bucium
Crama Bucium

Înl Iaşi se se găsesc cele 5 crame (Crama Cotnari, Casa de Vinuri Cotnari, Crama Hermeziu, Crama Bucium şi Crama Gamma) care sunt plasate pe primul loc în zona de Nord-Est si printre primele poziţii în ţară în privinţa turismului viticol.

Podgoria cramei Cotnari este adăpostită de vânturi și de curenții locali reci, datorită fenomenului de phoenizare a maselor de aer, ce determină un proces de încălzire. Perioada mai – septembrie este caracterizată prin nebulozitate cu valori reduse, favorizând insolația, creșterea strugurilor și acumularea zahărului în boabelede struguri. Solurile sunt extrem de favorabile culturii de viță de vie, cu o textura luto-nisipoasă, bogate în humus și baze schimbabile.

Crama Hermeziu își dezvoltă activitatea în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, care este o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie de ultimă generație. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Carma Bucium impresionează prin gustul deosebit al vnurilor dar și prin butoaiele, impresionante ca dimensiune și mod de realizare, fiind așezate pe un culoar întunecos și răcoros, atent organizate, după etapele procesului de vinificație. Fiecare medalion sculptat confirmă tradiția obținerii vinurilor Bucium, grija pentru calitatea acestora și bucuria trăită în momentul servirii acestora – de la sărbătorile în familie sau în cadrul comunității până la inspirația oferită artiștilor de-a lungul timpului.

Personalitatea vinurilor Gramma poate fi descrisa cel mai bine prin notiunea de calatorie verbala si trebuie asociate discuțiilor constructive, momentelor de inspiratie, clipelor în care conversația alunecă spre subiecte adevarate și în care vorbele fără consistență sunt lăsate la o parte.

Crama Cotnari
Crama Cotnari

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md